Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN 12856:2008

Prehrambeni proizvodi - Određivanje acesulfama K, aspartama i saharina - Metoda tečne hromatografije visoke performanse

Foodstuffs - Determination of acesulfame-K, aspartame and saccharin - High performance liquid chromatographic method
9. 10. 2008.

Опште информације

90.93     12. 3. 2024.

90.00    12. 3. 2029.

ISS

E275

Европски стандард

67.050  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim evropskim standardom utvrđuje se metoda za određivanje acesulfama -K, aspartama i saharina tečnom hromatografijom visoke performanse. Metoda takođe omogućava određivanje kofeina, sorbinske kiseline i benzoeve kiseline u prehrambenim proizvodima. Ispitivanja su obavljena na marcipanu, jogurtu, vočnom jogurtu, voćnim napicima, koka koli, šlagu i dzemu.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 12856:2008
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
12. 3. 2024.

Повезани пројекти

Идентичан са EN 12856:1999