Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN 12856:2008

Prehrambeni proizvodi - Određivanje acesulfama K, aspartama i saharina - Metoda tečne hromatografije visoke performanse

Foodstuffs - Determination of acesulfame-K, aspartame and saccharin - High performance liquid chromatographic method
9. 10. 2008.

Опште информације

90.93     12. 3. 2024.

90.00    12. 3. 2029.

ISS

E275

Evropski standard

67.050  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim evropskim standardom utvrđuje se metoda za određivanje acesulfama -K, aspartama i saharina tečnom hromatografijom visoke performanse. Metoda takođe omogućava određivanje kofeina, sorbinske kiseline i benzoeve kiseline u prehrambenim proizvodima. Ispitivanja su obavljena na marcipanu, jogurtu, vočnom jogurtu, voćnim napicima, koka koli, šlagu i dzemu.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN 12856:2008
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
12. 3. 2024.

Povezani projekti

Identičan sa EN 12856:1999