Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 5518:2011

Voće, povrće i proizvodi koji potiču od voća i povrća - Određivanje sadržaja benzoeve kiseline - Spektrofotometrijska metoda

Fruits, vegetables and derived products — Determination of benzoic acid content — Spectrophotometric method
31. 1. 2011.

Опште информације

90.93     26. 8. 2024.

90.20    15. 7. 2029.

ISS

E034-3

Međunarodni standard

67.080.01  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim standardom utvrđuje se metoda za određivanje sadržaja benzoeve kiseline u voću, povrću i proizvodima koji potiču od voća i povrća. Pošto je hlorobenzoeva kiselina otporna na oksidaciju, metoda se ne može primeniti u prisustvu p-hlorobenzoeve kiseline, jer je apsorpcioni spektar ove kiseline blizu spektru benzoeve kiseline. Takođe se ne može koristiti u prisustvu cimetne kiseline koja se usled ohsidacije hromnom kiselinom transformiše u benzoevu kiselinu.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 5518:2011
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
26. 8. 2024.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 5518:2007