Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS E.B3.025:1964

Petroselini radix - Корен першуна

Petroselini radix - Parsley root
31. 12. 1964.
31. 12. 1964.

Опште информације

90.93     4. 1. 2021.

ISS

E034-7,8,15,18

Национални стандард

српски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Utvrđuju se tehnički uslovi kvaliteta osušenog korena peršuna (petroselinium sativum hoffm. Umbelliferae), čija su svojstva utvrđena na osnovu: spoljašnjeg izgleda, boje, mirisa, ukusa, valge i pepela, dok se razvrstavanje na dve klase: I i II vrši prema procentualnom učešću dozvoljenih primesa. Dati su uslovi u pogledu vremena berbe, merila za ocenu kvaliteta, falsifikata, pakovanja, označavanja, smeštaja i čuvanja, a način uzimanja uzoraka za proveru kvaliteta se vrši prema standardu JUS E.B3.021.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS E.B3.025:1964
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
4. 1. 2021.