Објављен
Ovim standardom se utvrđuju bezbednosni i higijenski zahtevi za projektovanje i proizvodnju sušača za salatu, uzimajući u obzir postavljanje, čišćenje, uklanjanje zaglavljene hrane, punjenje, održavanje i isključivanje. Funkcija obrtanja dobija se rotacijom perforirane korpe u koju se stavlja proizvod koji se obrađuje. Primenjuje se na mašine koje se koriste u komercijalnom ili institucionalnom ugostiteljstvu i čija brzina treba da bude između 300 i 900 obrtaja u minuti
НАПОМЕНА: Уколико се у пољу са називом директиве не налази реч „хармонизован“ (обележена зеленом бојом), то значи да европски стандард није цитиран у OJEU.
ПОВУЧЕН
SRPS EN 13621:2008
ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 13621:2011
90.60
Завршетак поступка преиспитивања стандарда
2. 12. 2017.
МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ