Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 734-2:2011

Uljane sačme i pogače — Određivanje sadržaja ulja — Deo 2: Brza metoda ekstrakcije

Oilseed meals - Determination of oil content - Part 2: Rapid extraction method (ISO 734-2:2008, corrected version 2009-06-01)
27. 12. 2011.
95.99   Повучен   31. 5. 2016.

Опште информације

95.99     31. 5. 2016.

ISS

E034-2,11

Европски стандард

67.200.20  

енглески  

From plan 2011

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim delom standarda utvrđuje se metoda ekstrakcije koja može da se koristi za ocenu efikasnosti procesa oslobađanja od ulja (de-oiling) upoređivanjem sadržaja ulja u semenu uljarica sa sadržajem ostatka ulja u odgovarajućem ekstrahovanom brašnu, peletima i presovanim pogačama. Primenjuje se na uljane sačme i pogače dobijene iz semena uljarica presovanjem ili ekstrakcijom rastvaračem, kao i na pelete dobijene od ostataka.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 734-2:2009

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 734-2:2011
95.99 Повучен
31. 5. 2016.

РЕВИДИРАН ОД

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 22630:2016

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 734-2:2010

Идентичан са ISO 734-2:2008