Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 734-2:2011

Uljane sačme i pogače — Određivanje sadržaja ulja — Deo 2: Brza metoda ekstrakcije

Oilseed meals - Determination of oil content - Part 2: Rapid extraction method (ISO 734-2:2008, corrected version 2009-06-01)
27. 12. 2011.
95.99   Povučen   31. 5. 2016.

Опште информације

95.99     31. 5. 2016.

ISS

E034-2,11

Evropski standard

67.200.20  

engleski  

From plan 2011

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim delom standarda utvrđuje se metoda ekstrakcije koja može da se koristi za ocenu efikasnosti procesa oslobađanja od ulja (de-oiling) upoređivanjem sadržaja ulja u semenu uljarica sa sadržajem ostatka ulja u odgovarajućem ekstrahovanom brašnu, peletima i presovanim pogačama. Primenjuje se na uljane sačme i pogače dobijene iz semena uljarica presovanjem ili ekstrakcijom rastvaračem, kao i na pelete dobijene od ostataka.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 734-2:2009

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 734-2:2011
95.99 Povučen
31. 5. 2016.

REVIDIRAN OD

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 22630:2016

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 734-2:2010

Identičan sa ISO 734-2:2008