Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 13299:2012

Senzorske analize - Metodologija - Opšte uputstvo za uspostavljanje senzorskog profila

Sensory analysis - Methodology - General guidance for establishing a sensory profile (ISO 13299:2003)
25. 7. 2012.
95.99   Повучен   21. 9. 2016.

Опште информације

95.99     21. 9. 2016.

ISS

E034-12

Европски стандард

67.240  

енглески  

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Standardom se opisuje celoukupni proces za razvoj senzorskog profila. Senzorski profili mogu biti uspostavljeni za proizvode kao što su hrana i napici, i mogu takođe biti korisni u studijama ljudske spoznaje i ponašanja. Neke od primena senzorskog profilisanja su: za razvoj i izmenu proizvoda, za definisanje proizvoda, za proizvodni ili trgovački standard u smislu njegovih senzorskih osobina, za proučavanje i produžavanje roka upotrebe; za definisanje referentnog svežeg proizvoda pri ispitivanju roka upotrebe; za upoređivanje proizvoda sa standardom ili sa drugim sličnim proizvodima na tržištu ili u razvoju, za mapiranje uočenih osobina proizvoda radi njihovog povezivanja sa faktorima kao što su instrumentalne, hemijske ili fizičke osobine i / ili za prihvatanje od strane potrošača; za karakterizaciju odstupanja mirisa ili ukusa u uzorku vazduha ili vode po vrsti i intenzitetu (npr. u studijama zagađenja).

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 13299:2012
95.99 Повучен
21. 9. 2016.

РЕВИДИРАН ОД

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 13299:2016

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 13299:2010

Идентичан са ISO 13299:2003