Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 13299:2016

Senzorske analize – Metodologija – Opšte uputstvo za uspostavljanje senzorskog profila

Sensory analysis - Methodology - General guidance for establishing a sensory profile (ISO 13299:2016)
21. 9. 2016.

Опште информације

60.60     21. 9. 2016.

ISS

E034-12

Европски стандард

67.240  

енглески  

Plan 2014. godine

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

U ovom međunarodnom standardu su date smernice za celokupni proces za uspostavljanje senzorskog profila. Senzorski profili mogu biti uspostavljeni za sve proizvode ili uzorke koji mogu da budu vrednovani čulima vida, mirisa, ukusa, dodira, ili sluha (npr. hrana, napici, duvanski proizvodi, kozmetika, tekstil, papir, ambalaža, uzorci vazduha ili vode). Ovaj međunarodni standard takođe može biti koristan u studijama ljudske spoznaje i ponašanja.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 13299:2012

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 13299:2016
60.60 Стандард објављен
21. 9. 2016.

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 13299:2016

Идентичан са ISO 13299:2016