Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN 15948:2012

Žita — Određivanje vlage i proteina celih zrna — Metoda bliske infracrvene spektroskopije

Cereals - Determination of moisture and protein - Method using Near-Infrared-Spectroscopy in whole kernels
21. 6. 2012.
95.99   Повучен   30. 9. 2015.

Опште информације

95.99     30. 9. 2015.

ISS

E034-4

Европски стандард

67.060  

енглески  

van plana za 2012

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim evropskim standardom se definiše rutinska metoda za određivanje vlage i proteina celih zrna ječma i pšenice korišćenjem bliske infracrvene spektroskopije:
za pšenicu:
sa minimalnim sadržajem vlage u rasponu od 8 % do 22 %;
sa minimalnim sadržajem proteina u rasponu od 7 % to 20 %.
za ječam:
sa minimalnim sadržajem vlage u rasponu od 8 % do 22 %;
sa minimalnim sadržajem proteina u rasponu od 7 % to 16 %.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN 15948:2012
95.99 Повучен
30. 9. 2015.

РЕВИДИРАН ОД

ПОВУЧЕН
SRPS EN 15948:2015

Повезани пројекти

Идентичан са EN 15948:2012

Национални прописи и стандарди

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Правилник о квалитету жита, млинских и пекарских производа и тестенина