Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN 15948:2015

Žita ― Određivanje vlage i proteina ― Metoda bliske infracrvene spektroskopije u celim zrnima

Cereals - Determination of moisture and protein - Method using Near-Infrared-Spectroscopy in whole kernels
30. 9. 2015.
95.99   Повучен   29. 4. 2021.

Опште информације

95.99     29. 4. 2021.

ISS

E034-4

Европски стандард

67.060  

енглески  

Plan 2015

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim evropskim standardom se definiše rutinska metoda za određivanje vlage i proteina celih zrna ječma i pšenice, korišćenjem bliske infracrvene spektroskopije u rasponu: za pšenicu: sa najmanjim sadržajem vlage u rasponu od 8 % do 22 %; sa najmanjim sadržajem proteina u rasponu od 7 % do 20 %; za ječam: sa najmanjim sadržajem vlage u rasponu od 8 % do 22 %; sa najmanjim sadržajem proteina u rasponu od 7 % do 16 %.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN 15948:2012

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN 15948:2015
95.99 Повучен
29. 4. 2021.

РЕВИДИРАН ОД

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 15948:2021

Повезани пројекти

Идентичан са EN 15948:2015