SRPS ISO 5530-3:2013
Pšenično brašno — Fizička svojstva testa — Deo 3: Određivanje apsorpcije vode i reoloških svojstava korišćenjem valorigrafa
Wheat flour — Physical characteristics of doughs — Part 3: Determination of water absorption and rheological properties using a valorigraph
Датум објављивања:
31. 5. 2013.
Опште информације
Тренутна фаза:
90.60
Effective date:
2. 12. 2023.
Иницијатор:
ISS
Припада:
E034-4
Врста:
Међународни стандард
ICS:
67.060
Језик:
енглески
Апстракт
Ovim delom međunarodnog standarda se utvrđuje metoda za odre¬đivanje apsorpcije vode u brašnu korišćenjem valorigrafa i ponašanje testa napravljenog od tog brašna pri mešanju. Metoda se primenjuje na pšenično brašno (Triticum aestivum Linnaeus).
Животни циклус
ТРЕНУТНО
ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 5530-3:2013
90.60
Завршетак поступка преиспитивања стандарда
2. 12. 2023.
Национални прописи и стандарди
„Сл. гласник РС“, бр. 68/16 „Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Правилник о квалитету жита, млинских и пекарских производа и тестенина