Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 7973:2013

Žita i mleveni proizvodi od žita — Određivanje viskoznosti brašna — Metoda sa primenom amilografa

Cereals and milled cereal products - Determination of the viscosity of flour - Method using an amylograph (ISO 7973:1992)
31. 5. 2013.

Опште информације

60.60     31. 5. 2013.

ISS

E034-4

Европски стандард

67.060  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim međunarodnim standardom se utvrđuje metoda primenom amilografa za određivanje viskoznosti suspenzije brašna u vodi u kojoj skrob želatinizira zagrevanjem, radi procene uslova za želatiniziranje brašna i zaključivanja da li postoji aktivnost alfa-amilaze. Ova metoda se primenjuje na pšenično brašno i ražano brašno, kao i na zrna pšenice i raži.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 7973:2013
60.60 Стандард објављен
31. 5. 2013.

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 7973:2015

Идентичан са ISO 7973:1992

Национални прописи и стандарди

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Правилник о квалитету жита, млинских и пекарских производа и тестенина