Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 7973:2013

Žita i mleveni proizvodi od žita — Određivanje viskoznosti brašna — Metoda sa primenom amilografa

Cereals and milled cereal products - Determination of the viscosity of flour - Method using an amylograph (ISO 7973:1992)
31. 5. 2013.

Опште информације

60.60     31. 5. 2013.

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim međunarodnim standardom se utvrđuje metoda primenom amilografa za određivanje viskoznosti suspenzije brašna u vodi u kojoj skrob želatinizira zagrevanjem, radi procene uslova za želatiniziranje brašna i zaključivanja da li postoji aktivnost alfa-amilaze. Ova metoda se primenjuje na pšenično brašno i ražano brašno, kao i na zrna pšenice i raži.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 7973:2013
60.60 Standard objavljen
31. 5. 2013.

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 7973:2015

Identičan sa ISO 7973:1992

Nacionalni propisi i standardi

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Pravilnik o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i testenina