Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 11050:2013

Pšenično brašno i krupica (griz) od durum pšenice — Određivanje nečistoća životinjskog porekla

Wheat flour and durum wheat semolina — Determination of impurities of animal origin
31. 5. 2013.
95.99   Повучен   29. 4. 2021.

Опште информације

95.99     29. 4. 2021.

ISS

E034-4

Међународни стандард

67.060  

енглески  

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim međunarodnim standardom se utvđuje metoda za određivanje sadržaja nečistoća životinjskog porekla u pšeničnom brašnu, sa ili bez aditiva i sa prinosom pepela koji ne prelazi 0,63 % (m/m), kao i u krupici od durum pšenice. Ova metoda omogućava razdvajanje i kvantitativno određivanje kontaminacije životinjskog porekla, na primer insekata u svim fazama njihovog razvoja, fragmenata insekata, grinja i njihovih fragmenata i dlačica glodara i njihovih fragmenata.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS ISO 11050:2013
95.99 Повучен
29. 4. 2021.

РЕВИДИРАН ОД

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 11050:2021

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 11050:1993

Национални прописи и стандарди

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Правилник о квалитету жита, млинских и пекарских производа и тестенина