Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 11050:2021

Пшенично брашно и крупица (гриз) од дурум пшенице – Одређивање нечистоћа животињског порекла

Wheat flour and durum wheat semolina — Determination of impurities of animal origin
29. 4. 2021.

Опште информације

90.20     15. 4. 2025.

90.60    2. 9. 2025.

ISS

E034-4

Међународни стандард

67.060  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим документом утврђује се метода за одређивање садржаја нечистоћа животињског порекла у пшеничном брашну, са или без адитива и са приносом пепела који не прелази масени удео од 0,75%, и у крупици (гризу) од дурум пшенице.
Ова метода омогућава раздвајање и квантификацију контаминације животињског порекла, као што су инсекти у свим фазама њиховог развоја и њихови делови, длаке глодара и њихови делови и гриње.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS ISO 11050:2013

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 11050:2021
90.20 Почетак поступка преиспитивања стандарда
15. 4. 2025.

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 11050:2020

Преглед

Да бисте видели цео садржај, морате се регистровати или пријавити помоћу корисничког имена које већ имате.

Пријавите се