Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 11050:2013

Pšenično brašno i krupica (griz) od durum pšenice — Određivanje nečistoća životinjskog porekla

Wheat flour and durum wheat semolina — Determination of impurities of animal origin
31. 5. 2013.
95.99   Povučen   29. 4. 2021.

Опште информације

95.99     29. 4. 2021.

ISS

E034-4

Međunarodni standard

67.060  

engleski  

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim međunarodnim standardom se utvđuje metoda za određivanje sadržaja nečistoća životinjskog porekla u pšeničnom brašnu, sa ili bez aditiva i sa prinosom pepela koji ne prelazi 0,63 % (m/m), kao i u krupici od durum pšenice. Ova metoda omogućava razdvajanje i kvantitativno određivanje kontaminacije životinjskog porekla, na primer insekata u svim fazama njihovog razvoja, fragmenata insekata, grinja i njihovih fragmenata i dlačica glodara i njihovih fragmenata.

Životni ciklus

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS ISO 11050:2013
95.99 Povučen
29. 4. 2021.

REVIDIRAN OD

OBJAVLJEN
SRPS ISO 11050:2021

Povezani projekti

Identičan sa ISO 11050:1993

Nacionalni propisi i standardi

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Pravilnik o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i testenina