Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 13299:2016

Senzorske analize – Metodologija – Opšte uputstvo za uspostavljanje senzorskog profila

Sensory analysis - Methodology - General guidance for establishing a sensory profile (ISO 13299:2016)
21. 9. 2016.

Опште информације

60.60     21. 9. 2016.

ISS

E034-12

Evropski standard

67.240  

engleski  

Plan 2014. godine

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

U ovom međunarodnom standardu su date smernice za celokupni proces za uspostavljanje senzorskog profila. Senzorski profili mogu biti uspostavljeni za sve proizvode ili uzorke koji mogu da budu vrednovani čulima vida, mirisa, ukusa, dodira, ili sluha (npr. hrana, napici, duvanski proizvodi, kozmetika, tekstil, papir, ambalaža, uzorci vazduha ili vode). Ovaj međunarodni standard takođe može biti koristan u studijama ljudske spoznaje i ponašanja.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 13299:2012

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 13299:2016
60.60 Standard objavljen
21. 9. 2016.

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 13299:2016

Identičan sa ISO 13299:2016