Овим европским стандардом утврђује се метода за детекцију прехрамбених производа који садрже целулозу, а третирани су јонизационим зрачењем, анализирањем спектра електронске спиналне резонанце (ESR), такође познатог под називом спектар парамагнетне резонанце електрона (EPR).
Међулабораторијске студије су успешно спроведене на питаћу у љусци, [14] до [18], паприци у праху [19] и [20] и свежим јагодама [21]. Међутим, показало се да хемијско бељење орашастих плодова у љусци може довести до упоредивих сигнала.
НАПОМЕНА: Уколико се у пољу са називом директиве не налази реч „хармонизован“ (обележена зеленом бојом), то значи да европски стандард није цитиран у OJEU.
ПОВУЧЕН
SRPS EN 1787:2009
ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 1787:2022
60.60
Стандард објављен
31. 5. 2022.