Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN 1787:2022

Прехрамбени производи – Детекција озрачених прехрамбених производа који садрже целулозу применом методе ESR спектроскопије

Foodstuff - Detection of irradiated foodstuff containing cellulose by ESR spectroscopy
31. 5. 2022.

Опште информације

60.60     31. 5. 2022.

ISS

E275

Европски стандард

67.050  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим европским стандардом утврђује се метода за детекцију прехрамбених производа који садрже целулозу, а третирани су јонизационим зрачењем, анализирањем спектра електронске спиналне резонанце (ESR), такође познатог под називом спектар парамагнетне резонанце електрона (EPR).
Међулабораторијске студије су успешно спроведене на питаћу у љусци, [14] до [18], паприци у праху [19] и [20] и свежим јагодама [21]. Међутим, показало се да хемијско бељење орашастих плодова у љусци може довести до упоредивих сигнала.

Повезане директиве

НАПОМЕНА: Уколико се у пољу са називом директиве не налази реч „хармонизован“ (обележена зеленом бојом), то значи да европски стандард није цитиран у OJEU.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN 1787:2009

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 1787:2022
60.60 Стандард објављен
31. 5. 2022.

Повезани пројекти

Идентичан са EN 1787:2022