Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN 1787:2022

Prehrambeni proizvodi – Detekcija ozračenih prehrambenih proizvoda koji sadrže celulozu primenom metode ESR spektroskopije

Foodstuff - Detection of irradiated foodstuff containing cellulose by ESR spectroscopy
31. 5. 2022.

Опште информације

60.60     31. 5. 2022.

ISS

E275

Evropski standard

67.050  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim evropskim standardom utvrđuje se metoda za detekciju prehrambenih proizvoda koji sadrže celulozu, a tretirani su jonizacionim zračenjem, analiziranjem spektra elektronske spinalne rezonance (ESR), takođe poznatog pod nazivom spektar paramagnetne rezonance elektrona (EPR).
Međulaboratorijske studije su uspešno sprovedene na pitaću u ljusci, [14] do [18], paprici u prahu [19] i [20] i svežim jagodama [21]. Međutim, pokazalo se da hemijsko beljenje orašastih plodova u ljusci može dovesti do uporedivih signala.

Povezane direktive

NAPOMENA: Ukoliko se u polju sa nazivom direktive ne nalazi reč „harmonizovan“ (obeležena zelenom bojom), to znači da evropski standard nije citiran u OJEU.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN 1787:2009

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN 1787:2022
60.60 Standard objavljen
31. 5. 2022.

Povezani projekti

Identičan sa EN 1787:2022