Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ukus

енглески

Термин
taste
Опис

sensations perceived by the taste organ when stimulated by certain soluble substances NOTE The term „taste” should not be used to designate the combination of gustatory, olfactory and trigeminal sensations which are designated by the term „flavour” (see 3.20). If, in informal language, the term is used in this sense, it should always be associated with a qualifying term, e.g. „musty taste”, „raspberry taste”, „corky taste”.

српски

Термин
ukus
Опис

osećaji primećeni čulom ukusa koji su pobuđeni nekim rastvorljivim supstancama NAPOMENA Termin „ukus” ne treba da se upotrebljava za označavanje kombinacije gustatornih, olfaktornih i trigeminalnih osećaja koji se označavaju terminom „ukusnost” (videti 3.20). Ako se ipak u neformalnom jeziku ovaj termin upotrebi u tom smislu, on uvek treba da se poveže sa kvalifikacionim terminom, npr. „plesniv ukus”, „ukus maline”, „nepostojan ukus”.

српски

Термин
ukus
Опис

osećaji primećeni čulom ukusa koji su pobuđeni nekim rastvorljivim supstancama NAPOMENA Termin „ukus” ne treba da se upotrebljava za označavanje kombinacije gustatornih, olfaktornih i trigeminalnih osećaja koji se označavaju terminom „ukusnost” (videti 3.20). Ako se ipak u neformalnom jeziku ovaj termin upotrebi u tom smislu, on uvek treba da se poveže sa kvalifikacionim terminom, npr. „plesniv ukus”, „ukus maline”, „nepostojan ukus”.

Повезани стандарди

Повезани ICS-ови

Нема информација