Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

viskoznost

енглески

Термин
viscosity
Опис

mechanical textural attribute relating to resistance to flow NOTE 1 It corresponds to the force required to draw a liquid from a spoon over the tongue, or to spread it over a substrate. NOTE 2 The main adjectives corresponding to different levels of viscosity are: – „fluid”: low level, e.g. water; – „thin”: moderate level, e.g. olive oil; – „unctuous” or „creamy”: moderate level, e.g. double cream, heavy cream; – „thick” or „viscous”: very high, e.g. sweetened condensed milk, honey.

српски

Термин
viskoznost
Опис

mehaničko svojstvo teksture koje se odnosi na otpor proticanju NAPOMENA 1 Predstavlja silu koja je potrebna da se tečnost iz kašike prelije preko jezika ili da se raširi preko supstrata. NAPOMENA 2 Glavni pridevi kojima se opisuju različiti nivoi viskoznosti su: – „tečno”: nizak nivo, npr. voda; – „retko”: srednji nivo, npr. maslinovo ulje; – „uljasto” ili „kremasto”: srednji nivo, npr. redak krem, mileram; – „gusto” ili „viskozno”: visok nivo, npr. zaslađeno kondenzovano mleko, med.

српски

Термин
viskoznost
Опис

mehaničko svojstvo teksture koje se odnosi na otpor proticanju NAPOMENA 1 Predstavlja silu koja je potrebna da se tečnost iz kašike prelije preko jezika ili da se raširi preko supstrata. NAPOMENA 2 Glavni pridevi kojima se opisuju različiti nivoi viskoznosti su: – „tečno”: nizak nivo, npr. voda; – „retko”: srednji nivo, npr. maslinovo ulje; – „uljasto” ili „kremasto”: srednji nivo, npr. redak krem, mileram; – „gusto” ili „viskozno”: visok nivo, npr. zaslađeno kondenzovano mleko, med.

Повезани стандарди

Повезани ICS-ови

Нема информација