geometrical textural attribute relating to the perception of the size, shape and amount of particles in a product NOTE The main adjectives corresponding to different levels of granularity are as follows: â âsmoothâ, âpowderyâ: absence, e.g. icing sugar, dry cornflour; â âgrittyâ: low level, e.g. some pears; â âgrainyâ: moderate level, e.g. semolina; â âbeadyâ: having small, spherical particles, e.g. tapioca pudding; â âgranularâ: having angular, hard particles, e.g. demerara sugar; â âcoarseâ: high level, e.g. cooked rolled oatmeal; â âlumpyâ: high level with larger, irregular particles, e.g. cottage cheese.
geometrijsko svojstvo teksture koje se odnosi na opažanje veličine, oblika i količine čestica u proizvodu NAPOMENA Glavni pridevi kojima se opisuju različiti nivoi zrnavosti su: – „glatko”, „praškasto”: odsustvo zrnavosti, npr. šećer u prahu, kukuruzno brašno; – „peskovito”: nizak nivo, npr. neke sorte kruške; – „grizasto”: srednji nivo, npr. griz; – „granulasto”: sastoji se od malih, sferičnih čestica, npr. tapioka puding; – „zrnasto”: sastoji se od uglastih, čvrstih čestica, npr. smeđi šećer od šećerne trske; – „grubo”: visok nivo, npr. kuvana oblikovana zobena pahuljica; – „grumenasto”: visok nivo sa većim, nepravilnim česticama, npr. švapski sir.
geometrijsko svojstvo teksture koje se odnosi na opažanje veličine, oblika i količine čestica u proizvodu NAPOMENA Glavni pridevi kojima se opisuju različiti nivoi zrnavosti su: – „glatko”, „praškasto”: odsustvo zrnavosti, npr. šećer u prahu, kukuruzno brašno; – „peskovito”: nizak nivo, npr. neke sorte kruške; – „grizasto”: srednji nivo, npr. griz; – „granulasto”: sastoji se od malih, sferičnih čestica, npr. tapioka puding; – „zrnasto”: sastoji se od uglastih, čvrstih čestica, npr. smeđi šećer od šećerne trske; – „grubo”: visok nivo, npr. kuvana oblikovana zobena pahuljica; – „grumenasto”: visok nivo sa većim, nepravilnim česticama, npr. švapski sir.
Нема информација