Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

masnost4) 4) Ne postoji imenica koja je u francuskom jeziku ekvivalent. Termin „lipidité” je predložena kovanica.

енглески

Термин
fattiness4) 4) There is no French equivalent noun. The term „lipidité” is a proposed neologism.
Опис

textural attribute relating to the perception of the quantity or the quality of fat on the surface or in the body of a product NOTE The main adjectives corresponding to the perception of fattiness are as follows: – „oily”: perception of soaking and running fat, e.g. salad with dressing; – „greasy”: perception of exuding fat, e.g. bacon, chips, French fries; – „fatty”: perception of high fat proportion in a product, oily, greasy, e.g. lard, tallow.

српски

Термин
masnost4) 4) Ne postoji imenica koja je u francuskom jeziku ekvivalent. Termin „lipidité” je predložena kovanica.
Опис

svojstvo teksture koje se odnosi na opažanje količine ili kvaliteta masti na površini ili u telu proizvoda NAPOMENA Glavni pridevi kojima se opisuje opažanje masnosti su: – „uljasto”: opažanje natapanja masnoćom ili curenja masnoće, npr. salata sa prelivom; – „zamašćeno”: opažanje izdvojene masti, npr. slanina, čips, pomfrit; – „masno”: opažanje visokog udela masti u proizvodu, uljastog, zamašćenog, npr. salo, loj.

српски

Термин
masnost4) 4) Ne postoji imenica koja je u francuskom jeziku ekvivalent. Termin „lipidité” je predložena kovanica.
Опис

svojstvo teksture koje se odnosi na opažanje količine ili kvaliteta masti na površini ili u telu proizvoda NAPOMENA Glavni pridevi kojima se opisuje opažanje masnosti su: – „uljasto”: opažanje natapanja masnoćom ili curenja masnoće, npr. salata sa prelivom; – „zamašćeno”: opažanje izdvojene masti, npr. slanina, čips, pomfrit; – „masno”: opažanje visokog udela masti u proizvodu, uljastog, zamašćenog, npr. salo, loj.

Повезани стандарди

Повезани ICS-ови

Нема информација