textural attribute relating to the perception of the quantity or the quality of fat on the surface or in the body of a product NOTE The main adjectives corresponding to the perception of fattiness are as follows: â âoilyâ: perception of soaking and running fat, e.g. salad with dressing; â âgreasyâ: perception of exuding fat, e.g. bacon, chips, French fries; â âfattyâ: perception of high fat proportion in a product, oily, greasy, e.g. lard, tallow.
svojstvo teksture koje se odnosi na opažanje količine ili kvaliteta masti na površini ili u telu proizvoda NAPOMENA Glavni pridevi kojima se opisuje opažanje masnosti su: – „uljasto”: opažanje natapanja masnoćom ili curenja masnoće, npr. salata sa prelivom; – „zamašćeno”: opažanje izdvojene masti, npr. slanina, čips, pomfrit; – „masno”: opažanje visokog udela masti u proizvodu, uljastog, zamašćenog, npr. salo, loj.
svojstvo teksture koje se odnosi na opažanje količine ili kvaliteta masti na površini ili u telu proizvoda NAPOMENA Glavni pridevi kojima se opisuje opažanje masnosti su: – „uljasto”: opažanje natapanja masnoćom ili curenja masnoće, npr. salata sa prelivom; – „zamašćeno”: opažanje izdvojene masti, npr. slanina, čips, pomfrit; – „masno”: opažanje visokog udela masti u proizvodu, uljastog, zamašćenog, npr. salo, loj.
Nema informacija