Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

aeracija aerisan

енглески

Термин
aeration aerated
Опис

describes a solid or semi-solid product containing small, even cells filled with gas (usually carbon dioxide or air) and usually surrounded by soft cell walls NOTE 1 See also effervescence (3.61). NOTE 2 The product may be described as „frothy” or „foamy” (fluid cell walls, e.g. milkshake) or „porous” (solid cell walls), e.g. marshmallows, meringue, chocolate mousse, chiffon pie filling, sandwich loaf.

српски

Термин
aeracija aerisan
Опис

opisuje čvrsti ili polučvrsti proizvod koji sadrži male, ujednačene ćelije ispunjene gasom (obično ugljen-dioksidom ili vazduhom) i obično okružene mekim ćelijskim zidovima NAPOMENA 1 Videti takođe penušanje (3.61). NAPOMENA 2 Proizvod se može opisati kao „penušav” ili „penast” (fluidni ćelijski zidovi, npr. milkšejk) ili „porozan” (čvrsti ćelijski zidovi), npr. „marshmallows”, puslica, čokoladni mus, šifon pita sa punjenjem, sendvič kifle.

српски

Термин
aeracija aerisan
Опис

opisuje čvrsti ili polučvrsti proizvod koji sadrži male, ujednačene ćelije ispunjene gasom (obično ugljen-dioksidom ili vazduhom) i obično okružene mekim ćelijskim zidovima NAPOMENA 1 Videti takođe penušanje (3.61). NAPOMENA 2 Proizvod se može opisati kao „penušav” ili „penast” (fluidni ćelijski zidovi, npr. milkšejk) ili „porozan” (čvrsti ćelijski zidovi), npr. „marshmallows”, puslica, čokoladni mus, šifon pita sa punjenjem, sendvič kifle.

Повезани стандарди

Повезани ICS-ови

Нема информација