Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Campylobacter

енглески

Термин
Campylobacter
Опис

microorganism forming characteristic colonies on solid selective media when incubated in a microaerobic atmosphere at 41,5 °C, and which possesses the characteristic morphology and motility and biochemical and growth properties described when the tests are conducted in accordance with this document Note 1 to entry: This document targets the thermotolerant Campylobacter species relevant to human health. The most frequently encountered and relevant to human health are Campylobacter jejuni and Campylobacter coli. However, other species have been described (Campylobacter lari, Campylobacter upsaliensis and others).

српски

Термин
Нема информација
Опис
Нема информација

српски

Термин
Campylobacter
Опис

микроорганизaм који формира карактеристичне колоније на чврстoj селективнoj подлози када се инкубира у микроаеробној атмосфери на 41,5 °C, а који поседујe карактеристичну морфологију и покретљивост и биохемијска својства и својства раста забележена када се испитивања спроводе у складу са овим документом

  1. 1 уз термин:   Овај документ за циљну групу има термотолерантне Campylobacter врсте релевантне за здравље људи. Термотолерантне врсте које се најчешће сусрећу и које су најрелевантније за људско здравље су Campylobacter jejuni и Campylobacter coli. Међутим, описане су и друге врсте (Campylobacter lari, Campylobacter upsaliensis и друге).

Повезани стандарди

Повезани ICS-ови

  • 07.100.30 - Микробиологија хране