Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

Campylobacter

engleski

Termin
Campylobacter
Opis

microorganism forming characteristic colonies on solid selective media when incubated in a microaerobic atmosphere at 41,5 °C, and which possesses the characteristic morphology and motility and biochemical and growth properties described when the tests are conducted in accordance with this document Note 1 to entry: This document targets the thermotolerant Campylobacter species relevant to human health. The most frequently encountered and relevant to human health are Campylobacter jejuni and Campylobacter coli. However, other species have been described (Campylobacter lari, Campylobacter upsaliensis and others).

srpski

Termin
Nema informacija
Opis
Nema informacija

srpski

Termin
Campylobacter
Opis

микроорганизaм који формира карактеристичне колоније на чврстoj селективнoj подлози када се инкубира у микроаеробној атмосфери на 41,5 °C, а који поседујe карактеристичну морфологију и покретљивост и биохемијска својства и својства раста забележена када се испитивања спроводе у складу са овим документом

  1. 1 уз термин:   Овај документ за циљну групу има термотолерантне Campylobacter врсте релевантне за здравље људи. Термотолерантне врсте које се најчешће сусрећу и које су најрелевантније за људско здравље су Campylobacter jejuni и Campylobacter coli. Међутим, описане су и друге врсте (Campylobacter lari, Campylobacter upsaliensis и друге).

Povezani standardi

Povezani ICS-ovi

  • 07.100.30 - Mikrobiologija hrane