Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

отпад од припреме хране (укључујући месо)

енглески

Термин
catering waste (including meat)
Опис

сва отпадна храна, укључујући употребљено јестиво уље, која потиче из ресторана, угоститељских објеката и кухиња, укључујући централне кухиње и кухиње у домаћинствима

НАПОМЕНА                 Због ризика од преноса патогена из фракција хране које садрже или не садрже месо у изворима отпада од припреме хране, Уредба ЕУ 1069/2009 [18] укључује све фракције хране које не садрже месо у дефиницију „отпад од припреме хране”, навођењем речи „сва”. Већина отпада од припреме хране спада у категорију 3 ABP. Међутим, отпад од припреме хране у оквиру превозних средстава која раде на међународном нивоу класификован је као категорија 1 ABP која није дозвољена за компостирање.

српски

Термин
Нема информација
Опис
Нема информација

српски

Термин
отпад од припреме хране (укључујући месо)
Опис

сва отпадна храна, укључујући употребљено јестиво уље, која потиче из ресторана, угоститељских објеката и кухиња, укључујући централне кухиње и кухиње у домаћинствима

НАПОМЕНА                 Због ризика од преноса патогена из фракција хране које садрже или не садрже месо у изворима отпада од припреме хране, Уредба ЕУ 1069/2009 [18] укључује све фракције хране које не садрже месо у дефиницију „отпад од припреме хране”, навођењем речи „сва”. Већина отпада од припреме хране спада у категорију 3 ABP. Међутим, отпад од припреме хране у оквиру превозних средстава која раде на међународном нивоу класификован је као категорија 1 ABP која није дозвољена за компостирање.

Повезани стандарди

Повезани ICS-ови

  • 13.030.99 - Остали стандарди који се односе на отпад