Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Стратешка улога стандарда у саобраћајној сигнализацији и опреми пута

Прошлонедељни стручно-едукативни скуп „Дан савремене технологије“ у организацији вишегодишњег сарадника Института, привредног друштва „Сигнал“ доо Сомбор, окупио је више од 200 стручњака у области саобраћајне сигнализације и опреме пута.  Добру праксу и искуство у раду „Сигнал“ доо Сомбор, заједно са својим партнерима 3M, Swarco и Nissen, поделио је са учесницима представљајући савремене технологије израде и уградње саобраћајне сигнализације са посебним нагласком на систем безбедности саобраћаја.

О стратешкој улози стандарда у решавању тренутних и будућих изазова, у име Института, говорила је Јелена Кртенић, председница Комисије за стандарде Z226, Опрема пута. Овом приликом представљен је правни оквир и улога изворних стандарда који су највећим делом подршка законодавству у овој области. Такође је истакнут значај учешћа у раду Комисије за стандарде Z226, која спада у најбројније комисије у Институту са 21 заинтересованом страном, а чији задатак је да, кроз размену знања и искустава чланова, одржава, унапређује и доноси стандарде за саобраћајну сигнализацију и опрему пута. 

Саобраћајна сигнализација и опрема на путевима значајна је због безбедности свих учесника у саобраћају, а допринос томе даје Кoмисија за стандарде Z226 својим радом на стандардима.