Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

Strateška uloga standarda u saobraćajnoj signalizaciji i opremi puta

Prošlonedeljni stručno-edukativni skup „Dan savremene tehnologije“ u organizaciji višegodišnjeg saradnika Instituta, privrednog društva „Signal“ doo Sombor, okupio je više od 200 stručnjaka u oblasti saobraćajne signalizacije i opreme puta.  Dobru praksu i iskustvo u radu „Signal“ doo Sombor, zajedno sa svojim partnerima 3M, Swarco i Nissen, podelio je sa učesnicima predstavljajući savremene tehnologije izrade i ugradnje saobraćajne signalizacije sa posebnim naglaskom na sistem bezbednosti saobraćaja.

O strateškoj ulozi standarda u rešavanju trenutnih i budućih izazova, u ime Instituta, govorila je Jelena Krtenić, predsednica Komisije za standarde Z226, Oprema puta. Ovom prilikom predstavljen je pravni okvir i uloga izvornih standarda koji su najvećim delom podrška zakonodavstvu u ovoj oblasti. Takođe je istaknut značaj učešća u radu Komisije za standarde Z226, koja spada u najbrojnije komisije u Institutu sa 21 zainteresovanom stranom, a čiji zadatak je da, kroz razmenu znanja i iskustava članova, održava, unapređuje i donosi standarde za saobraćajnu signalizaciju i opremu puta. 

Saobraćajna signalizacija i oprema na putevima značajna je zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a doprinos tome daje Komisija za standarde Z226 svojim radom na standardima.