Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Ефективност интерне провере према захтевима стандарда SRPS ISO/IEC 17025:2017

Трајање: једнодневна обука

Нови практични вебинар који полазницимa даје теоријске и практичне инструкције за повећање ефективности интерних провера које се спроводе према захтевима стандарда SRPS ISO/IEC 17025:2017, одржава се 22. марта 2024.  године.

Интерне провере су ефективан алат за утврђивање нивоа усаглашености система менаџмента лабораторије са критеријумима провере. 

Провере преко прве стране спроводи особље лабораторије и оне пружају драгоцене информације за разумевање, анализу и побољшавање мерљивих резултата - перформанси.  

Овај систематичан, независан и документован процес спроводи сама лабораторија у сврху преиспитивања од стране руководства. Резултати ове активности и идентификована одступања пружају вредне информације за побољшавање система управљања у лабораторији, као и лабораторијских активности (узорковање, испитивање или еталонирање) и  треба их користити за периодично преиспитивање од стране руководства. 

Интерна провера делује и као повратни механизам за највише руководство, при чему она може да пружи највишем руководству доказе о степену усаглашености лабораторије са захтевима стандарда  SRPS ISO/IEC 17025:2017, као и са захтевима успостављеног документованог система менаџмента. 

Да би интерне провера била ефективна, треба да се спроведе на конзистентан начин, у складу са планирањем провера у лабораторији и да их обавља компетентно особље. 

Лабораторије које желе да имају ефективан, погодан и адекватан систем менаџмента квалитетом треба да спроводе интерне провере да би обезбедиле да наведени систем функционише како је предвиђено и да идентификује слабе везе у систему, као и потенцијалне могућности за побољпшавање. 

Интерне провере су ефективан алат за идентификовање проблема, неусаглашености, ризика и прилика, као и за праћење напредовања у решавању раније идентификованих проблема и неусаглашености.

Проверавање је начин вредновања ефективности система менаџмента квалитетом, у циљу идентификације ризика и утврђивања испуњености захтева за техничку компетентност лабораторије. Ефективна провере се базира на прикупљању материјалних и нематеријалних доказа и претварању доказа у налазе провере тј. усаглашеност или неусаглашеност. 

Овај вебинар је конципиран као комбинација теоријских инструкција предавача, практичних препорука предавача за примену појединачних захтева стандарда, као и самосталних и групних вежби учесника. Поред тога, вебинар ће бити прилика за дискусију о проблемима у тумачењу појединих захтева стандарда са којима се учесници сусрећу у пракси.

Коме је вебинар намењен?

Вебинар је намењен свим учесницима интерне провере, било да су проверавани или су чланови тима за проверу. 

Овај вебинар је конципиран као комбинација теоријских инструкција предавача, њихових практичних препорука за примену појединачних захтева стандарда за акредитовање лабораторија и упутства за интерне провере, као и самосталних и групних вежби учесника. Поред тога, вебинар ће бити прилика за дискусију о проблемима у тумачењу појединих захтева стандарда са којима се учесници сусрећу у пракси.

Теме које ће бити обрађене на вебинару обухватају:

– стандард SRPS EN ISO 19011:2018 – Принципи провере;

– захтеви стандарда SRPS ISO/IEC 17025:2017;

– налаз провере – усаглашеност у односу на критеријуме провере;

– налаз провере – неусаглашеност у односу на критеријуме провере;

– шта је корекција?

– анализа узрока и корективна мера ;

– ефективност налаза провере.

Предавач:

Драга Колар је члан Комисије KS CASCO у ИСС-у, проверавач система менаџмента организација и лабораторија, менаџер за обуке из области сертификације система менаџмента и акредитације лабораторија.

Посебна погодност у вези са овим вебинаром јесте то што материјал за обуку укључује и услугу онлајн читања стандарда SRPS ISO/IEC 17025:2017 и SRPS EN ISO 19011:2018 (у трајању од 5 дана), што знатно олакшава праћење обуке.

Накнада за учешће на вебинару износи 15.000,00 дин. и укључује презентацију предавача, услугу онлајн читања стандарда и потврду о похађању вебинара у електронском облику.

Вебинар се одржава преко ZOOM апликације. Линк за укључивање добићете дан уочи одржавања, заједно са упутством за приступ онлајн читању стандарда.

Вебинар се одржава 22. марта  и траје од 9 h до 16:30 h.

Можете се пријавите на дну странице у оквиру "Датуми обука"

Након пријаве, доставићемо вам детаљан програм курса и предрачун.

За све додатне информације можете се јавити на тел: 011/3409-340, 011/3409-390, или имејл: 
iss-edukacija@iss.rs

Датуми обука

Молимо Вас изаберите обуку коју желите да похађате. Можете резервисати места за три учесника путем веб сајта.*

Датум почетка: 22. 3. 2024., Локација: Вебинар, Језик: српски

Број учесника?

Можете пријавити три учесника путем веб сајта.

1 - Пријавите се одмах 2 - Пријавите се одмах 3 - Пријавите се одмах

*Наведена цена је за једну особу. За организације које пријаве више од два полазника за исту обуку, за све полазнике одобрава се попуст у износу од 10% висине накнаде по учеснику.