Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2. 11030 Београд
Главни мени

Управљање отпадним водама, регулатива, стандарди, казнена политика и услови за повлачење финансијских средстава из ИПАРД фонда

Трајање: једнодневна обука

Институт за стандардизацију Србије организује семинар „Стандардизација у области управљања отпадним водама, регулатива, казнена политика и техничка решења”, у сарадњи са Удружењем „3Е” из Београда. Реч је о семинару који је од посебног значаја за велике индустријске системе из свих области јер упознаје кориснике са обавезама из регулативе, као и их са казненим мерама, и подиже свет о утицају отпадних вода на наше здравље и загађењу животне средине. Такође, објашњава се значај примене стандарда као алата конкурентости и представљају се технолошка решења за решавање проблематике отпадних вода. Неадекватно поступање са отпадним водама и њихово испуштање у животну средину представљају кршење законских и струковних норми.

Посебно ће бити обрађене теме: • опасности од загађења вода; • стање на терену у овој области; • законска регулатива и казнене мере; • начин израде акционих планова за достизање граничних вредности; • мониторинг отпадних вода.

Коме је намењен семинар? Семинар је намењен представницима великих система свих грана индустрије.

Предавачи: Др Елизабет Пауновић, консултант и некадашњи шеф Европског центра за зивотну средину и здравље СЗО у Бону; Далиборка Радуловић, градски инспектор за заштиту животне средине, Београд; Весна Полумирац, комунални инспектор Града Београда и члан Управног одбора Мреже инспектора; Срђан Гајић, председник удружења 3Е (НВО) и консултант за заштиту животне средине: Мр Мирјана Мирковић-Ђорђевић, руководилац Одељења за хемијске технологије, пољопривреду, шумарство, безбедност, животну средину и опште стандарде у ИСС-у, секретар Комисије KS CASCO, проверавач за QMS.

Датуми обука

Молимо Вас изаберите обуку коју желите да похађате са листе испод. Можете резервисати места за три учесника путем веб сајта.*

*Наведена цена је за једну особу за један дан. Имајте у виду да ће датум одржавања обуке бити потврђен две недеље пре почетка исте.