Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

Upravljanje otpadnim vodama, regulativa, standardi, kaznena politika i uslovi za povlačenje finansijskih sredstava iz IPARD fonda

Trajanje: jednodnevna obuka

Institut za standardizaciju Srbije organizuje seminar „Standardizacija u oblasti upravljanja otpadnim vodama, regulativa, kaznena politika i tehnička rešenja”, u saradnji sa Udruženjem „3E” iz Beograda. Reč je o seminaru koji je od posebnog značaja za velike industrijske sisteme iz svih oblasti jer upoznaje korisnike sa obavezama iz regulative, kao i ih sa kaznenim merama, i podiže svet o uticaju otpadnih voda na naše zdravlje i zagađenju životne sredine. Takođe, objašnjava se značaj primene standarda kao alata konkurentosti i predstavljaju se tehnološka rešenja za rešavanje problematike otpadnih voda. Neadekvatno postupanje sa otpadnim vodama i njihovo ispuštanje u životnu sredinu predstavljaju kršenje zakonskih i strukovnih normi.

Posebno će biti obrađene teme: • opasnosti od zagađenja voda; • stanje na terenu u ovoj oblasti; • zakonska regulativa i kaznene mere; • način izrade akcionih planova za dostizanje graničnih vrednosti; • monitoring otpadnih voda.

Kome je namenjen seminar? Seminar je namenjen predstavnicima velikih sistema svih grana industrije.

Predavači: Dr Elizabet Paunović, konsultant i nekadašnji šef Evropskog centra za zivotnu sredinu i zdravlje SZO u Bonu; Daliborka Radulović, gradski inspektor za zaštitu životne sredine, Beograd; Vesna Polumirac, komunalni inspektor Grada Beograda i član Upravnog odbora Mreže inspektora; Srđan Gajić, predsednik udruženja 3E (NVO) i konsultant za zaštitu životne sredine: Mr Mirjana Mirković-Đorđević, rukovodilac Odeljenja za hemijske tehnologije, poljoprivredu, šumarstvo, bezbednost, životnu sredinu i opšte standarde u ISS-u, sekretar Komisije KS CASCO, proveravač za QMS.

Datumi obuka

Molimo Vas izaberite obuku koju želite da pohađate. Možete rezervisati mesta za tri učesnika putem veb sajta.*

*Navedena cena je za jednu osobu. Za organizacije koje prijave više od dva polaznika za istu obuku, za sve polaznike odobrava se popust u iznosu od 10% visine naknade po učesniku.