Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 5496:2006

Sensory analysis — Methodology — Initiation and training of assessors in the detection and recognition of odours
7. 8. 2006.

Опште информације

90.93     10. 5. 2022.

ISO

ISO/TC 34/SC 12

Међународни стандард

03.100.30     67.240  

енглески   француски   руски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

ISO 5496:2006 describes several types of method for determining the aptitude of assessors and for training assessors to identify and describe odoriferous products.
The methods described in ISO 5496:2006 are suitable for use by the agri-foodstuffs industries employing olfactory analysis (e.g. perfumery, cosmetics and aromatics).

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO 5496:1992

НАПУШТЕН
ISO 5496:1992/DAmd 1

НАПУШТЕН
ISO 5496:1992/DAmd 1

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 5496:2006
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
10. 5. 2022.

ИСПРАВКЕ / ИЗМЕНЕ

ОБЈАВЉЕН
ISO 5496:2006/Amd 1:2018

Национална преузимања

Senzorske analize — Metodologija —Upućivanje i obučavanje ocenjivača za otkrivanje i prepoznavanje mirisa

90.93   Одлука о потврђивању стандарда