Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

ISO 5496:2006

Sensory analysis — Methodology — Initiation and training of assessors in the detection and recognition of odours
7. 8. 2006.

Опште информације

90.93     10. 5. 2022.

ISO

ISO/TC 34/SC 12

Međunarodni standard

03.100.30     67.240  

engleski   francuski   ruski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

ISO 5496:2006 describes several types of method for determining the aptitude of assessors and for training assessors to identify and describe odoriferous products.
The methods described in ISO 5496:2006 are suitable for use by the agri-foodstuffs industries employing olfactory analysis (e.g. perfumery, cosmetics and aromatics).

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
ISO 5496:1992

NAPUŠTEN
ISO 5496:1992/DAmd 1

NAPUŠTEN
ISO 5496:1992/DAmd 1

TRENUTNO

OBJAVLJEN
ISO 5496:2006
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
10. 5. 2022.

ISPRAVKE / IZMENE

OBJAVLJEN
ISO 5496:2006/Amd 1:2018

Nacionalna preuzimanja

Senzorske analize — Metodologija —Upućivanje i obučavanje ocenjivača za otkrivanje i prepoznavanje mirisa

90.93   Odluka o potvrđivanju standarda

E034-12 Saznaj više