Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 5496:2014

Senzorske analize — Metodologija —Upućivanje i obučavanje ocenjivača za otkrivanje i prepoznavanje mirisa

Sensory analysis — Methodology — Initiation and training of assessors in the detection and recognition of odours
31. 1. 2014.
31. 1. 2014.

Опште информације

90.93     11. 11. 2016.

90.20    15. 10. 2021.

ISS

E034-12

Међународни стандард

03.100.30     67.240  

српски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim međunarodnim standardom se opisuje nekoliko tipova metoda za određivanje sposobnosti ocenjivača i njihovu obuku da identifikuju i opisuju mirišljave proizvode. Metode opisane u ovom međunarodnom standardu pogodne su za upotrebu u poljoprivredno-prehrambenim industrijama koje upotrebljavaju olfaktornu analizu (na primer industriji parfema, kozmetike i aromata).

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS ISO 5496:2002

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 5496:2014
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
11. 11. 2016.

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 5496:2006