Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 3961:2024

Animal and vegetable fats and oils — Determination of iodine value
19. 12. 2024.

Опште информације

60.60     19. 12. 2024.

ISO

ISO/TC 34/SC 11

Међународни стандард

67.200.10  

енглески   француски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

This document specifies a reference method for the determination of the iodine value (commonly known in the industry as IV) of animal and vegetable fats and oils, hereinafter referred to as fats.
Annex B describes a method for the calculation of the IV from fatty acid compositional data. This method is not applicable to fish oils. Furthermore, cold-pressed, crude and unrefined vegetable oils as well as (partially) hydrogenated oils can give different results by the two methods. The calculated IV is affected by impurities and thermal degradation products.
NOTE            The method in Annex B is based upon the AOCS Official method Cd 1c-85[10].

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO 3961:2018

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 3961:2024
60.60 Стандард објављен
19. 12. 2024.

Национална преузимања

Уља и масти биљног и животињског порекла – Одређивање јодног броја

60.60   Стандард објављен