Објављен
This document specifies methods for the determination of acrylamide in coffee and coffee products by extraction with water, clean-up by solid-phase extraction (SPE) and determination by high-performance liquid chromatography with tandem mass spectrometric detection (HPLC-MS/MS) and gas chromatography with mass spectrometric detection (GC-MS) after derivatization. The methods were validated in a validation study for roasted coffee, soluble coffee, coffee substitutes and coffee products with ranges from 53 μg/kg to 612,1 μg/kg.
ПОВУЧЕН
ISO 18862:2016
ОБЈАВЉЕН
ISO 18862:2025
60.60
Стандард објављен
27. 11. 2025.
Кафа и производи од кафе - Одређивање акриламида - Коришћење метода детекције течном хроматографијом високих перформанси са тандем масеном спектрометријом (HPLC-MS/MS) и детекције гасном хроматографијом са масеном спектрометријом (GC-MS) након дериватизације (ISO 18862:2025)
50.99 Дефинитивни текст нацрта стандарда одобрен за објављивање