Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 23319:2022

Sir i proizvodi od topljenog sira, kazeini i kazeinati – Određivanje sadržaja masti – Gravimetrijska metoda

Cheese and processed cheese products, caseins and caseinates - Determination of fat content - Gravimetric method (ISO 23319:2022)
31. 8. 2022.

Опште информације

60.60     31. 8. 2022.

ISS

E034-5

Evropski standard

67.100.30  

engleski  

Standard je preveden i nalazi se u fazi "10.99 Unet u program rada". Saznajte više

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim dokumentom utvrđuje se metoda za određivanje sadržaja masti u svim vrstama sira i proizvoda od topljenog sira koji sadrže laktozu ispod 5 % (maseni udeo) nemasnih čvrstih materija i svih vrsta kazeina i kazeinata. Metoda se ne primenjuje na sveže vrste sireva koji sadrže, na primer, voće, sirup ili musli. Za takve proizvode, princip Schmid-Bondzynski-Ratzlaff (SBR) se ne primenjuje zbog visoke koncentracije šećera. Za ove proizvode je prikladan metod koji koristi Weibull-Berntrop princip (videti ISO 8262-3 | IDF 124-3).

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 1735:2007

POVUČEN
SRPS ISO 5543:2015

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 23319:2022
60.60 Standard objavljen
31. 8. 2022.

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 23319:2022

Identičan sa ISO 23319:2022

Identičan sa IDF 250