Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 6321:2021

Уља и масти биљног и животињског порекла – Одређивање тачке топљења у отвореним капиларама – „Slip” тачка

Animal and vegetable fats and oils - Determination of melting point in open capillary tubes - Slip point (ISO 6321:2021)
30. 9. 2021.
29. 4. 2022.

Опште информације

60.60     30. 9. 2021.

ISS

E034-2,11

Европски стандард

67.200.10  

енглески   српски  

Термини

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим документом утврђују се две методе за одређивање тачке топљења у отвореним капиларама, опште познатом као „slip“ тачка топљења, у уљима и мастима биљног и животињског порекла (у даљем тексту: масти).
- Метода А се примењује само на масти биљног и животињског порекла које су чврсте на собној температури и који не показују изражен полиморфизам.
- Метода B се примењује на све масти биљног и животињског порекла које су чврсте на собној температури и метода је коју треба користити за масти чије полиморфно понашање није познато.
За одређивање „slip“ тачке топљења узорака палминог уља мора да се користи метода дата у Прилогу А.
НАПОМЕНА 1 Ако се примењује на масти са израженим полиморфизмом, метода А даје различите и мање задовољавајуће резултатe од методе B.
НАПОМЕНА 2 Масти које показују изражен полиморфизам су углавном какао маслац и масти које садрже значајне количине 2-незасићених, 1,3-засићених триацилглицерола.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 6321:2009

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 6321:2021
60.60 Стандард објављен
30. 9. 2021.

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 6321:2021

Идентичан са ISO 6321:2021 IDENTICAL