Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 27971:2023

Жита и производи од жита – Пшеница за хлеб (Triticum aestivum L.) – Одређивање алвеографских својстава при константној влажности теста од брашна за комерцијалну употребу или за испитивање и методологија испитивања млевења

Cereals and cereal products - Common wheat (Triticum aestivum L.) - Determination of alveograph properties of dough at constant hydration from commercial or test flours and test milling methodology (ISO 27971:2023)
31. 7. 2023.

Опште информације

60.60     31. 7. 2023.

ISS

E034-4

Европски стандард

67.060  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим документом се утврђује метода која користи алвеограф за одређивање реолошких својстава различитих врста теста добијених од брашна пшенице за хлеб (Triticum aestivum L.) које се производи индустријским или лабораторијским млевењем. Овим документом се описује алвеографско испитивање и како се користи лабораторијско млевење да се произведе брашно у две фазе:
Фаза 1: припрема зрна пшенице за млевење да се омогући лакше одвајање мекиња од ендосперма;
Фаза 2: процес млевења, који укључује ломљење између три зупчаста ваљка, смањење величине честица између два глатка ваљка и оцену производа коришћењем машине за центрифугално просејавање.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 27971:2016

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 27971:2023
60.60 Стандард објављен
31. 7. 2023.

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 27971:2023

Идентичан са ISO 27971:2023 IDENTICAL