Овим документом се утврђује метода која користи алвеограф за одређивање реолошких својстава различитих врста теста добијених од брашна пшенице за хлеб (Triticum aestivum L.) које се производи индустријским или лабораторијским млевењем. Овим документом се описује алвеографско испитивање и како се користи лабораторијско млевење да се произведе брашно у две фазе:
Фаза 1: припрема зрна пшенице за млевење да се омогући лакше одвајање мекиња од ендосперма;
Фаза 2: процес млевења, који укључује ломљење између три зупчаста ваљка, смањење величине честица између два глатка ваљка и оцену производа коришћењем машине за центрифугално просејавање.
ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 27971:2016
ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 27971:2023
60.60
Стандард објављен
31. 7. 2023.