Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 27971:2023

Žita i proizvodi od žita – Pšenica za hleb (Triticum aestivum L.) – Određivanje alveografskih svojstava pri konstantnoj vlažnosti testa od brašna za komercijalnu upotrebu ili za ispitivanje i metodologija ispitivanja mlevenja

Cereals and cereal products - Common wheat (Triticum aestivum L.) - Determination of alveograph properties of dough at constant hydration from commercial or test flours and test milling methodology (ISO 27971:2023)
31. 7. 2023.

Опште информације

60.60     31. 7. 2023.

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim dokumentom se utvrđuje metoda koja koristi alveograf za određivanje reoloških svojstava različitih vrsta testa dobijenih od brašna pšenice za hleb (Triticum aestivum L.) koje se proizvodi industrijskim ili laboratorijskim mlevenjem. Ovim dokumentom se opisuje alveografsko ispitivanje i kako se koristi laboratorijsko mlevenje da se proizvede brašno u dve faze:
Faza 1: priprema zrna pšenice za mlevenje da se omogući lakše odvajanje mekinja od endosperma;
Faza 2: proces mlevenja, koji uključuje lomljenje između tri zupčasta valjka, smanjenje veličine čestica između dva glatka valjka i ocenu proizvoda korišćenjem mašine za centrifugalno prosejavanje.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 27971:2016

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 27971:2023
60.60 Standard objavljen
31. 7. 2023.

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 27971:2023

Identičan sa ISO 27971:2023 IDENTICAL