Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 11050:2021

Pšenično brašno i krupica (griz) od durum pšenice – Određivanje nečistoća životinjskog porekla

Wheat flour and durum wheat semolina — Determination of impurities of animal origin
29. 4. 2021.

Опште информације

90.20     15. 4. 2025.

90.60    2. 9. 2025.

ISS

E034-4

Međunarodni standard

67.060  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim dokumentom utvrđuje se metoda za određivanje sadržaja nečistoća životinjskog porekla u pšeničnom brašnu, sa ili bez aditiva i sa prinosom pepela koji ne prelazi maseni udeo od 0,75%, i u krupici (grizu) od durum pšenice.
Ova metoda omogućava razdvajanje i kvantifikaciju kontaminacije životinjskog porekla, kao što su insekti u svim fazama njihovog razvoja i njihovi delovi, dlake glodara i njihovi delovi i grinje.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS ISO 11050:2013

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 11050:2021
90.20 Početak postupka preispitivanja standarda
15. 4. 2025.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 11050:2020

Pregled

Da biste videli ceo sadržaj, morate se registrovati ili prijaviti pomoću korisničkog imena koje već imate.

Prijavite se