Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 11816-2:2024

Млеко и производи од млека – Одређивање активности алкалне фосфатазе – Део 2: Флуориметријска метода за сир

Milk and milk products - Determination of alkaline phosphatase activity - Part 2: Fluorimetric method for cheese (ISO 11816-2:2024)
31. 5. 2024.

Опште информације

60.60     31. 5. 2024.

ISS

E034-5

Европски стандард

67.100.30  

енглески  

Стандард је преведен и налази се у фази "10.99 Унет у програм рада" . Сазнајте више

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овај документом утврђује се флуориметријска метода за одређивање активности алкалне фосфатазе (ALP, EC 3.1.3.1) у сиру. Ова метода се примењује на меке, полутврде и тврде сиреве, под условом да су плесни само на површини, али нису и у унутрашњости сира (нпр. плави сиреви). За велике тврде сиреве се примењују специфични услови при узорковању (видети тачку 7). Инструментом могу да се очитавају активности у течности изнад талога до 7 000 милијединица по литру (mU/kg).

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 11816-2:2016

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 11816-2:2016

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 11816-2:2024
60.60 Стандард објављен
31. 5. 2024.

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 11816-2:2024 IDENTICAL

Идентичан са ISO 11816-2:2024 IDENTICAL