Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 11816-2:2016

Млеко и производи од млека – Одређивање активности алкалне фосфатазе – Део 2: Флуориметријска метода за сир

Milk and milk products - Determination of alkaline phosphatase activity - Part 2: Fluorimetric method for cheese (ISO 11816-2:2016)
23. 12. 2016.
95.99   Повучен   31. 5. 2024.

Опште информације

95.99     31. 5. 2024.

ISS

E034-5

Европски стандард

67.100.30  

енглески  

Plan 2014
Термини

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Standardom ISO 11816-2:2016|IDF 155-2:2016 utvrđuje se fluorimetrijska metoda za određivanje aktivnosti alkalne fosfataze (ALP, EC 3.1.3.1) u siru. Ova metoda se primenjuje na meke, polutvrde i tvrde sireve, pod uslovom da su plesni samo na površini, a ne u unutrašnjosti sira (npr. plavi sirevi). Za velike tvrde sireve se primenjuju specifični uslovi prilikom uzorkovanja (videti tačku 7). Instrumentom mogu da se očitavaju aktivnosti u tečnosti iznad taloga do 7 000 milijedinica po litru (mU/l).

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 11816-2:2009

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 11816-2:2016
95.99 Повучен
31. 5. 2024.

РЕВИДИРАН ОД

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 11816-2:2024

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 11816-2:2016

Идентичан са ISO 11816-2:2016