Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO/TS 17996:2024

Сир – Одређивање реолошких својстава једноосном компресијом при константној брзини померања

Cheese — Determination of rheological properties by uniaxial compression at constant displacement rate
27. 6. 2024.

Опште информације

60.60     27. 6. 2024.

ISS

E034-5

Техничка спецификација

67.100.30  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим документом утврђује се метода за одређивање реолошких својстава једноосном компресијом при константној брзини померања тврдих и полутврдих сирева. Методом се обезбеђују стандардни услови за узимање узорака и тестирање, за представљање података и опште принципе прорачуна. НАПОМЕНА Узимање узорака може бити тешко код неких врста сира, нпр. узроковано краткоћом, ломљивошћу, лепљивошћу и меком конзистенцијом. У овим случајевима не могу да се постигну поуздани резултати.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS ISO/TS 17996:2013

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO/TS 17996:2024
60.60 Стандард објављен
27. 6. 2024.

Повезани пројекти

Идентичан са ISO/TS 17996:2023 IDENTICAL