Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO/TS 17996:2024

Sir – Određivanje reoloških svojstava jednoosnom kompresijom pri konstantnoj brzini pomeranja

Cheese — Determination of rheological properties by uniaxial compression at constant displacement rate
27. 6. 2024.

Опште информације

60.60     27. 6. 2024.

ISS

E034-5

Tehnička specifikacija

67.100.30  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim dokumentom utvrđuje se metoda za određivanje reoloških svojstava jednoosnom kompresijom pri konstantnoj brzini pomeranja tvrdih i polutvrdih sireva. Metodom se obezbeđuju standardni uslovi za uzimanje uzoraka i testiranje, za predstavljanje podataka i opšte principe proračuna. NAPOMENA Uzimanje uzoraka može biti teško kod nekih vrsta sira, npr. uzrokovano kratkoćom, lomljivošću, lepljivošću i mekom konzistencijom. U ovim slučajevima ne mogu da se postignu pouzdani rezultati.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS ISO/TS 17996:2013

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO/TS 17996:2024
60.60 Standard objavljen
27. 6. 2024.

Povezani projekti

Identičan sa ISO/TS 17996:2023 IDENTICAL