Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

naSRPS EN ISO 16634-2:2023

Прехрамбени производи – Одређивање садржаја укупног азота сагоревањем у складу са Думасовим принципом и израчунавање садржаја сирових протеина – Део 2: Жита, махуњаче и млевени производи од жита.

Food products - Determination of the total nitrogen content by combustion according to the Dumas principle and calculation of the crude protein content -Part 2: Cereals, pulses and cereal coproducts (ISO/DIS 16634-2:2025)

Опште информације

40.20     9. 10. 2025.

40.60    11. 12. 2025.

ISS

E034-4

Европски стандард

67.050     67.060  

енглески  

Куповина

Уколико желите да набавите овај документ обратите се на следећу адресу: prodaja@iss.rs

Апстракт

Овим делом међународног стандарда утврђује се метода за одређивање укупног садржаја азоте и израчунавање садржаја сирових протеина у житима, махуњама и млевеним производима од жита. Ова метода, као и метода по Кјелдалу, не прави разлику између протеинског азота и непротеинског азота. За израчунавање садржаја протеина користе се различити фактори конверзије.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 16634-2:2016

ТРЕНУТНО

ПРОЈЕКАТ
naSRPS EN ISO 16634-2:2023
40.20 Нацрт на јавној расправи 60 дана
9. 10. 2025.

Повезани пројекти

Идентичан са prEN ISO 16634-2 IDENTICAL

Идентичан са ISO/DIS 16634-2 IDENTICAL

Преглед

Да бисте видели цео садржај, морате се регистровати или пријавити помоћу корисничког имена које већ имате.

Пријавите се