Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

prSRPS EN ISO 16634-2:2023

Прехрамбени производи – Одређивање садржаја укупног азота сагоревањем у складу са Думасовим принципом и израчунавање садржаја сирових протеина – Део 2: Жита, махуњаче и млевени производи од жита.

Food products — Determination of the total nitrogen content by combustion according to the Dumas principle and calculation of the crude protein content — Part 2: Cereals, pulses and milled cereal products

Опште информације

10.99    

ISS

E034-4

Европски стандард

67.050     67.060  

енглески  

Апстракт

Овим делом међународног стандарда утврђује се метода за одређивање укупног садржаја азоте и израчунавање садржаја сирових протеина у житима, махуњама и млевеним производима од жита. Ова метода, као и метода по Кјелдалу, не прави разлику између протеинског азота и непротеинског азота. За израчунавање садржаја протеина користе се различити фактори конверзије.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 16634-2:2016

ТРЕНУТНО

ПРОЈЕКАТ
prSRPS EN ISO 16634-2:2023
10.99 Нови пројекат се прихвата

Повезани пројекти

Идентичан са prEN ISO 16634-2 rev IDENTICAL

Идентичан са ISO/DIS 16634-2 IDENTICAL