Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 16634-2:2016

Prehrambeni proizvodi – Određivanje sadržaja ukupnog azota sagorevanjem u skladu sa Dumasovim principom i izračunavanje sadržaja sirovih proteina – Deo 2: Žita, mahunjače i mleveni proizvodi od žita

Food products - Determination of the total nitrogen content by combustion according to the Dumas principle and calculation of the crude protein content - Part 2: Cereals, pulses and milled cereal products (ISO 16634-2:2016)
23. 12. 2016.

Опште информације

60.60     23. 12. 2016.

ISS

E034-4

Европски стандард

67.060     67.050  

енглески  

Van plana 2016

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovom delom međunarodnog standarda utvrđuje se metoda za određivanje ukupnog sadržaja azota i izračunavanje sadržaja sirovih proteina u žitima, mahunjačama i mlevenim proizvodima od žita. Ova metoda, kao i metoda po Kjeldalu, ne pravi razliku između proteinskog azota i neproteinskog azota. Za izračunavanje sadržaja proteina se koriste razni faktori konverzije.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS CEN ISO/TS 16634-2:2012

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 16634-2:2016
60.60 Стандард објављен
23. 12. 2016.

РЕВИДИРАН ОД

ПРОЈЕКАТ
prSRPS EN ISO 16634-2:2023

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 16634-2:2016

Идентичан са ISO 16634-2:2016